Jdi na obsah Jdi na menu
 


DO SÍNĚ SLÁVY BYL UVEDEN STANISLAV GEREŠ

21. 3. 2013

ss.geres.jpg

Osmým hráčem uvedeným do Síně slávy webu o historii šumperského hokeje se stal dlouholetý útočník Šumperka Stanislav Gereš. Tento odchovanec mohelnického hokeje, který na Tyršově stadionu odehrál neskutečných 15 sezón, vyhrál s velkým náskokem před druhým Čestmírem Fousem a třetím Pavlem Kormundou.

Kdo je Stanislav Gereš?

Narozen: 1.10.1950, Mohelnice

Post: útočník

Odchovanec: Spartak Mohelnice

V dresu Šumperka: 15 sezón / ?? utkání / 145 branek / ?? asistencí

Kluby: Mohelnice, Dukla Zábřeh, Šumperk

geres197172.jpg

 

Narodil se 1. října 1950 v Mohelnici a své první hokejové krůčky dělal na Křemačovském rybníku. Protože však v Mohelnici neexistovaly žádné věkové kategorie, začal již ve svých čtrnácti letech nastupovat za muže. S mužstvem Mohelnice si dokonce v sezóně 1967/68 zahrál divizi, což byla v té době nejvyšší soutěž v okrese. V následující sezóně narukoval na vojnu do Dukly Zábřeh. Další sezónu Gereš vynechal kvůli těžkému zranění nohy, které si způsobil při fotbale, který v mládí rovněž hrál.

Do Šumperka přišel v sezóně 1971/72 a byl jedním ze strůjců postupu do II. národní hokejové ligy, která byla druhou nejvyšší soutěží v Československu. V podhůří Jeseníků odehrál 15 sezón a vstřelil téměř 200 branek, což je nejvíce ze všech hráčů, kteří kdy v Šumperku hráli. Po skončení kariéry v průběhu sezóny 1985/86 se stal asistentem trenéra Ekrta. S trenérskou činností pokračoval u různě starých výběrů až do přelomu tisíciletí.

Celý profil Stanislava Gereše ZDE

Síň slávy ZDE

 

JIŽ V SOBOTU VYJDE VELKÝ ROZHOVOR S NOVÝM ČLENEM SÍNĚ SLÁVY STANISLAVEM GEREŠEM