Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bývalí hokejisté měli sraz

4. 10. 2016

logo1970.jpgTéměř všichni hokejisté tehdejší Lokomotivy Pramet Šumperk, kteří v sezóně 1971/72 vybojovali postup do druhé nejvyšší soutěže, se v pátek 23. září setkali na srazu. 

Sraz zorganizoval bývalý útočník a trenér Stanislav Gereš, který se s námi podělil o další informace: "Setkáváme se každý rok v měsíci září, je to již třetí posezení hokejových veteránů. Iniciativa vzešla z mé strany. Tak nějak jsem navázal na první sezení, které se konalo v hotelu Sport, při příležitosti čtyřiceti let od postupu do druhé nejvyšší hokejové soutěže. Po dohodě s hráči jsme se domluvili, že se budeme scházet každý rok. Při každém posezení se vracíme do mladých let a rádi zavzpomínáme na nejhezčí roky našeho hokejového života." 

V sezóně 1971/72 postoupili šumperští hokejisté do II. národní hokejové ligy, ve které se utkávali například s Vítkovicemi, Gottwaldovem, nebo Ingstavem Brno. V soutěži se umístili na předposledním třináctém místě a soutěž tak těsně zachránili. Bohužel po sezóně 1972/73 došlo k reorganizaci soutěží a Šumperk tak byl zařazen do nově vzniklé druhé ligy, což byla třetí nejvyšší soutěž.

Zúčastnění hokejisté:
Zdeněk Cekr, Ivan Dobeš, Ladislav Fišer, Čestmír Fous, Jan Fousek, Stanislav Gereš, Rudolf Hampl, Miroslav Hönig, Jan Hrouza, Jaroslav Janoušek, Petr Klepsa, Karel Procházka, Jan Přikryl, František Psotka, František Seidl, Jiří Suchomel, Antonín Vidrman

img_0018.jpg

img_0004.jpg

img_0005.jpg

Foto: Stanislav Gereš